lauantai 14. lokakuuta 2017

"Finland, eh?"

I'm back!
Viikko sitten lähdin host-perheeni kanssa lomalle Kanadaan ja tultiin takaisin muutama päivä sitten. Pakko sanoa, että haluan takaisin!
// @Rowan, I'm so in love with Canada, I want to go back.. Will you take me? //

Kaikkialla oli niin kaunista! 
Ajettiin host-perheeni kanssa Atlantaan, aikaisin perjantai-aamuna. Vaikka kello olikin sen verran, että kukkokaan ei ollut ehtinyt vielä kiekaista, lentokenttä oli aivan täynnä. Atlannan lentokenttä on siis maailman kiireisin lentokenttä ja myös yksi isoimmista.


Lennettiin Atlantasta Buffaloon, joka sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. Siellä tapasinkin ensimmäistä kertaa mun toisen host-siskoista. Chelsey on siis naimisissa Kanadalaisen miehen kanssa ja he asuvat yhdessä Ontariossa. 

Ajettiin Buffalosta, Ontarioon, Kanadan puolelle. Rajan ylittäminen olikin vähän isompi juttu kuin esimerkiksi Suomen ja Ruotsin rajan ylittäminen, jonka olen tehnyt monia satoja kertoja. Passit tarkastettiin moneen kertaan ja lisäksi meiltä kysyttiin todella, todella monta kysymystä. 


Vietettiin muutama tunti hotellilla ja sitten olikin aika mennä illalliselle host-siskoni ja hänen miehensä Aaronin kanssa. Mentiin illallisen jälkeen katsomaan Niagaran putouksia. 

I'm in love..
Seuraavana päivänä mentiin käymään "Canada's Wonderland" nimisessä huvipuistossa, jossa oli käynnissä "Halloween Haunt"-tapahtuma. Koko puisto oli koristeltu Halloween-teemaan sopivaksi. Paikalla oli noin parisataa näyttelijää, jotka olivat pukeutuneet pelleiksi, noidiksi, zombeiksi jne. jne. Nämä näyttelijät siis säikäyttelivät ihmisiä.


Testattiin kaikki hurjimmat vuoristoradat ja käytiin myös kuudessa eri labyrintissa. Jokaisen radan/labyrintin varrella oli porukkaa taas säikäyttelemässä. Seuraavana päivänä ei oikein lähtenyt ääntä, kun tuli huudettua niin paljon..


Sunnuntaina mentiin uudestaan katsomaan Niagaran putouksia, mutta tällä kertaa päiväsaikaan. Mentiin myös tällaiselle lyhyelle risteilylle, aivan putouksien viereen. Se oli kyllä yksi parhaimmista kokemuksista!


Mun pitkäaikainen unelma on ollut nähdä Niagaran putoukset. Tuntui jotenkin todella epätodelliselta, että näin ne omin silmin. Näky oli niin kaunis ja henkeäsalpaava! Ja se, että pääsin aivan viereen, oli jotenkin todella upeaa.


Yllätyksenä minulle tuli se, että myös Kanadassa vietetään kiitospäivää. Mentiin Aaronin perheen luokse syömään ja talo oli kyllä aivan täynnä porukkaa. Paikalla oli yli 20 ihmistä!
Ruoka oli loistavaa ja seura mahtavaa!


Aaronin perhe toivotti minut tervetulleeksi Kanadaan ja he antoivat minulle ihanan lahjan. He olivat keränneet yhteen erilaisia Kanadalaisia asioita kuten vaahterasiirappia ja Tim Hortons kahvia.


Olen halunnut päästä käymään Kanadassa jo useiden vuosien ajan. Olen todella onnellinen siitä, että mulla oli mahdollisuus päästä käymään siellä.

Poutine = fries, gravy & cheese <3
Olen asunut jenkeissä nyt reilut 2 kuukautta. En ikävöi Suomea, enkä sen suuremmin kotiani. Nautin täällä olostani! Tuntui kuitenkin hyvältä päästä vähäksi aikaa pois Georgiasta, sellaiseen ympäristöön, joka tuntui oudon kotoisalta. Ei kuitenkaan sillä, ettenkö tuntisi oloani kotoisaksi täällä Pine Mountainissa!

Kanada on todella hieno maa ja tulen kyllä ehdottomasti käymään siellä vielä useita kertoja. 

The best host-mom, I could have ever wished for!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti